Amina Kajtaz i Mario Aladžić najbolji mostarski sportisti za prošlu godinu

Najbolji mostarski sportisti, sportski kolektivi i zaslužni sportski djelatnici u 2019. godini dobili su svoja priznanja na svečanosti održanoj sinoć u hotelu “Mepas” u Mostaru.

Među njima su Mario Aladžić iz Futsal kluba Mostar Stari grad Staklorad i Amina Kajtaz iz Kluba vodenih sportova “Orka”, najbolji pojedinci u muškoj i ženskoj kategoriji.

Najuspješnijom sportašicom juniorkom proglašena je Lana Pudar također iz Kluba vodenih sportova “Orka”, a za najboljeg juniora Kerim Sadiković, također član KVS-a “Orka”.

Najbolji kadet u 2019. godini u Mostaru bio je član Judo kluba “Borsa” Mario Jozeljić, najboljom kadetkinjom proglašena je Helena Čule iz Judo kluba “Neretva”, dok je najuspješnija muška seniorska ekipa u prethodnoj godini Futsal klub Mostar Stari grad Staklorad, a najboljom ženskom seniorskom ekipom proglašen je Ženski nogometni klub “Emina”.

Ovogodišnji žiri sastojao se od šest članova, predsjednika Saše Papca te članova Adisa Obada, Mirsada Behrama, Marina Sutona, Mirjane Bošnjak te Dženana Šute.

U konkurenciji mlađih kadeta najbolji sportaš bio je Ivan Ivanković iz Akademskog plivačkog kluba “Zrinjski”, a najbolja mlađa kadetkinja u protekloj godini bila je članica Judo kluba “Hercegovina” Lana Čović Stanić. Najuspješnija mlada ženska ekipa je Hrvatski rukometni klub “Katarina”, dok je nagrada za najbolju mladu ekipu u muškoj kategoriji pripala Hrvatskom športskom klubu “Zrinjski”.

U kategoriji najuspješnijeg trenera u prošloj godini priznanje je osvojila trenerica Kluba vodenih sportova “Orka” Alena Ćemalović.

Nagradu za životno djelo osvojili su međunarodni rukometni sudac Džabir Delalić te sportski zrakoplovac i član Aero kluba Mostar Oton Sabo. Najuspješniji sportski radnik je Toni Vranjić iz Stolnoteniskog kluba Mostar.