Đumbir odlično potiče rast kose i dobro djeluje protiv akni

Đumbir je fenomenalan kućni lijek za mučninu, ‘nervozan’ želudac i grlobolju. Ova vrlo jeftina i lako dostupna namirnica također može pomoći i da vaša koža i kosa izgledaju bolje.

Svakodnevno ispijanje nekoliko šoljica čaja od đumbira ili konzumiranje jela s obilnim količinama popularne namirnice dobro je za borbu protiv prvih znakova starenja kože. Budući da đumbir ima mogućnost kontrole upala koje mogu uzrokovati niz problema, uključujući i ubrzano starenje kože, redovitim jedenjem đumbira lakše ćete spriječiti stvaranje bora.

Puno proizvoda protiv bubuljica i akni koje se nalaze na tržištu sadrže agresivne hemikalije koje iritiraju i isušuju kožu. Nanošenje đumbira na kožu dobra je ideja jer on može ubiti bakterije i osušiti bubuljice koje uzrokuju akne, kao i umiriti crvene i bolne probleme na koži. Hladan čaj od đumbira u kojeg umočite pamučnu tkaninu te stavite na problematična područja savršen je čak i za osobe s osjetljivom kožom jer je đumbir zapravo blag i potpuno prirodan.

Đumbir je također nevjerojatan lijek za opekotine od sunca. Ostavite da se šoljica čaja od đumbira ohladi u frižideru nekoliko minuta, a zatim ga lagano pomoću pamučne tkanine nanesite na opekotine. Neki također drobe svježi korijen đumbira i stavljaju ga preko bolnih opekotina od sunca.

Ako imate problema s opadanjem kose onda je đumbir idealno rješenje za vas. Sve što trebate učiniti je umasirati šoljicu toplog soka od đumbira na tjeme. Učinite to prije šamponiranja kose kako biste stimulisali folikule.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)