Poruke podrške na društvenim mrežama za trostrukog ubicu iz Splita

Foto: Facebook

Nakon što je počinio trostruko ubistvo u samom centru Splita, pomorac Filip Zavadlav na društvenim je mrežama proglašen “herojem”. Obzirom na to da ubijene osobe imaju kriminalni dosije, u komentarima na društvenim mrežama navode da je Filip samo “štitio brata i porodicu” te da “policija nije radila svoj posao.”

Komentarima podrške priključio se i zastupnik u Saboru Ivan Pernar te je rekao da je pratio slučaj i da policija kaže kako svi ubijeni imali na desetine krivičnih prijava, što daje naslutiti da su se bavili kriminalom.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Zavadlav je navodno počinio ubistva jer su mu navedeni maltretirali brata. Motiv napada je bila osveta.

“Posebno mi je, međutim, bio intrigantan detalj da osumnjičeni ubica nikad nije prijavio prijetnje policiji. Baš iz tog razloga želim s vama podijeliti iskustvo prijetnje izravnim nasiljem koju sam doživio i prijavio policiji. Do današnjeg dana, uprkos davanju iskaza, detaljnom opisu osumnjičene osobe, prisutnosti svjedoka i snimcima videokamera, policija nije privela, prijavila i izvela na sud tu osobu. Što u prijevodu znači da zakon ne važi ni za mene, kao saborskog zastupnika, i da, zapravo, prijavljivati za prijetnju postaje besmisleno, jer policija ne radi svoj posao”, rekao je Pernar u izjavi za medije o ovom napadu.

Da li je Zavadlav stvarno heroj, kao što tvrde oni koji pravdaju ovaj čin, jer je smrću kaznio one koji su maltretirali njegovog brata ili, bez obzira na kriminalnu pozadinu ubijenih, pravdu nije trebao uzeti u svoje ruke?

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)