Japanski naučnici tvrde: McDonald’sov pomfrit sadrži lijek protiv ćelavosti

Japanski naučnici došli su do nevjerojatnog otkrića, krompirići u jednom od najpoznatijih restorana na svijetu sadrže supstancu koja potiče rast kose, odnosno, liječi ćelavost.

McDonald’s je dugo vremena bio pojam za nezdravu hranu, no upitno je hoće li ostati na tom glasu, piše Geek HR.

Naime, zadnja istraživanja mogla bi baciti potpuno novu sliku na ovaj restoran, koji je nedavno najavio mogućnost uvođenja dostave hrane u susjednoj Hrvatskoj.

Prema mišljenju naučnika iz Japana, prženi krompirići iz McDonald’sove friteze sadrže hemijsku supstancu koja potiče rast kose!

Tim stručnjaka Sveučilišta Yokohama National prvo je testirao svoje metode na miševima, koji su ubrzo, već nakon nekoliko dana, imali krznena leđa.

Profesor Junji Fukuda vjeruje kako se iste metode mogu uspješno provesti i kod ljudi.

Ova jednostavna metoda je vrlo obećavajuća, te se nadamo da će pospješiti današnje metode terapija za regeneraciju izgubljene kose u slučajevima androgene alopecije (vrsta ćelavosti, nap. a)”, rekao je Fukada.

Ključ uspješnosti ovog procesa je hemijski sastojak polidimetilsiloksan, koji omogućuje kisiku da prolazi kroz stanice kose.

Pogađate, isti taj aditiv se nalazi u pomfritu u McDonald’su.

To naravno ne znači da ćete povećanom konzumacijom njihovih krumpirića riješiti problem ćelavosti, no svakako je dobra vijest da su naučnici na tragu pronalaska lijeka za čija se istraživanja godišnje troše milijarde dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)