Od naredne sedmice nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama

Stabilno vrijeme bez padavina preovladavalo je tokom ove sedmice. Temperature zraka bile su relativno visoke za ovo doba godine.

Za vikend je  moguća slaba kiša, a na planinama susnježica i snijeg.

Vremenska prognoza za naredna tri dana

U subotu, 25.01.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeno će padati kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U nedjelju, 26.01.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u drugoj polovini dana. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U ponedjeljak, 27.01.2020., u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U periodu od 27. januara 2020. do 3. februara 2020. očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama. Na planinama i visoravnima očekuju se sniježne padavine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)