Ovaj simpatični zec letio je poslovnom klasom iz SAD-a u Japan

Putnici na letu ka Japanu obradovali su se prizoru vrlo posebnog putnika u poslovnoj klasi – zeki Coco, koji je sjajno izgledao u svojoj leptir mašni dok je letio u stilu.

Osmogodišnji kunić u pratnji svje vlasnice Takaka Ogawe, letio je 11-satnim letom United Airlinesa iz San Francisca da bi se vratio kući u Kjoto, piše Lonely Planet.

© Takako Ogawa
© Takako Ogawa

Coco je također letjela iz Japana u SAD tri godine ranije, ali se vlasnica Takako plašila da je prestar da bi to ponovo mogao učiniti. Registrovala je Coco kao ljubimca s emocionalnom podrškom i platila 100 dolara kako bi zeko mogao ući u kabinu u torbi.

Kako se dogodilo, sjedište pored Takaka bilo je nezauzeto, pa je Coco bilo dopušteno da zauzme sjedište. Kad je postala hit osoblju, zeko se počastio kroasanima, bademima i orasima na letu.

Coco se ponašao vrlo dobro, miran, ali radoznao, i dok je istraživao jastuke i oko sebe, kao i svoj ormarić, Takako joj nije dopustila da skače oko aviona.

© Takako Ogawa
© Takako Ogawa

Takako je suosnivačica i izvršna direktorica analitičkog startapa, Panalyt Japan, a plašila se da bi Coco mogao postati previše pod stresom ako drugi ljubimci lajali ili bili nemirni pored njega. Stujardese je posebno pohvalila jer su dopustile da zec zauzme sjedište pored nje i donijele mu poslastice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)