Portugal bolji od BiH, izabranici Bilala Šumana izgubili priliku za dalji plasman

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je poražena u Trondheimu i tako izgubila priliku za plasman u drugi krug Eura. Savladao ih je Portugal rezultatom 27:24.

Izabranici Bilala Šumana su novim porazom završili svoj nastup na Evropskom prvenstvu. Najveće iznenađenje, reprezentacija Portugala, bila je bolja i tako osigurala prolazak u drugi krug.

Obje reprezentacije utakmicu su otvorile neiskorištenim napadima, a prvi pogodak postigli su Portugalci. Izjednačenje našoj reprezentaciji donio je Nikola Prce.  Nakon izjednačenih prvih nekoliko minuta Portugalci su se golovima Joãa Ferraza postigli prednost od 7-4, međutim serijom 3-0 u 27. minuti BiH dolazi do izjednačenja (10-10). Portugalci su, nakon minut odmora, vratili vodstvo do poluvremena (12-11).

Zatim su uslijedili obostrani napadi, ali je Šuman napravio kobnu grešku forsiranjem igre bez golmana što je Portugal iskoristio. Čak sedam golova zaredom zabio je Pedro Portela. Na kraju, rezultat  je  bio 27:24.

“Mislim da je ovo bila identična utakmica kao protiv Katara u Poreču. Igrali smo 45 minuta vrhunski, a nakon toga smo počeli praviti početničke greške i dodavali smo loptu direktno njima u ruke. U jednoj minuti su nam napravili seriju od 4:0, a to je jedini segment koji nismo ispunili danas. Naša igra 7 na 6 je rezultirala tim da smo izgubili”, rekao je golman reprezentacije Benjamin Burić u izjavi za medije.

Sljedeći meč naš tim igra za dva daba protiv Francuske koja je također izbačena sa Eura. Nakon drugog poraza na EP, reprezentativcima BiH ostala je tek puka teorija da se nadaju prolasku u drugi krug.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)