Postignut dogovor u Kantonu Sarajevo: Uskoro usvajanje privremenog finansiranja

Nakon mjesec dana, napokon je postignut dogovor između SDA, SBB, DF i BOSS sa jedne strane, i NiP, NS, SDP, NBL sa druge. 

“Možemo iskazati zadovoljstvo što je riješeno na ovaj način i nadam se da nikada više nećemo dolaziti u ovu poziciju”, rekao je u obraćanju samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Damir Marjanović, a na svojoj Facebook stranici na statusu je napisao: “Politika, kada već ne čini dobro čovjeku, onda ne smije ni da ga ugrožava! Gdje bi nam kraj bio da imamo malo više razuma i savjesti, a malo manje želje za spletkarenjem! No, što je tu je! Nema blokade Kantona, a sada se treba boriti za sve one reformske procese koji su trenutno zaustavljeni!

I trenutna predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Krstić istakla je da je pronađeno korisno rješenje.

“Drago mi je da smo se vratili u pravne okvire i da smo našli korisno rješenje. U četvrtak će biti zakazane dvije sjednice, da će se usvojiti privremeno finansiranje i neće biti problema u životu građana”, poručila je predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić.

Prema prijedlogu Sporazuma, predsjedavajuća Skupštine Danijela Kristić zakazat će nastavak 18. i 19. sjednice za četvrtak. Po ovlaštenju predsjedavajuće 18. i 19. sjednicu će voditi članica rukovodstva Skupštine KS Smiljana Viteškić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)