Prvi put u sarajevskom komunalnom preduzeću: Najmodernije kosilice za bolji kvalitet rada

Sedam novih samohodnih kosilica sa samoutovarom i istovarom pokošene trave stigle su u KJKP Park Sarajevo. Po prvi put ova vrsta opreme stigla je u sarajevsko komunalno preduzeće.

“Radi se o najmodernijoj opremi sa kojom će se povećati efikasnost i poboljšati kvalitet rada”, rekao je ministar Srđan Mandić.

Projekt nabake nove opreme finansiralo je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS u saradnji sa UNDP Bosnia and Herzegovina. Vrijednost investicije iznosi 200.000 KM.

Amortizovana i istrošena mehanizacija i oprema obnovljena je sa sedam novih rajder i samohodnim kosilicama. Poslovi održavanja javnih zelenih površina mnogo lakše će se obavljati.

Samohodne kosilice predstavljaju poseban segment benzinskih kosačica za travu. Njih karakteriše pogon na točkovima, odnosno samohodni pogonski mehanizam na točkovima. Samohodna kosilica idealan je izbor za veće, otvorene travnjake, bez velikih kosina i zapreka. Pokreće je vlastiti motorni pogon, a potrebno je samo usmjeriti u željenom pravcu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)