Rukomenta reprezentacija BiH poražena od Francuske rezultatom 31:23

Rukometna reprezentacija BiH u meču 3. kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Francuske je poražena rezultatom 31:23.

Prije svega, bitno je istaknuti da smo u ovaj susret, iako bez rezultatskog značaja, ušli izuzetno raspoloženi. To je u par navrata bilo najavljeno i od pojedinih igrača.

Vrlo brzo smo došli do prvog pogotka, a u jednom trenutku smo poveli i plus 3 (4:1), ali su Francuzi vrlo brzo izjednačili (5:5).

Izuzetno loše smo igrali kontre, a protivnici su sve naše greške dobro naplatili i na poluvrijeme otišli sa jednim golom prednosti.

Zanimljiva situacija dogodila se početkom drugog dijela susreta, kada je sudija svirao pogodak za Francuze, ali nakon protesta naše klupe i pregleda ponovljenog snimka arbitri su odlučili da je lopta ipak otišla preko gola u spoljnu mrežu.

Raspoloženi Marko Panić je postigao čak devet golova, samim tim je najefikasniji igrač naše reprezentacije.

Najefikasniji u protivničkoj reprezentaciji je bio Porte sa sedam pogodaka, slijedi ga Richardson sa pet golova.

Boje naše države branili su sljedeći reprezentativci: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Marin Vegar, Igor Mandić, Ivan Karačić, Mirko Herceg, Marko Panić, Dejan Malinović, Ibrahim Haseljić, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić i Muhamed Toromanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)