Zastupnik Elvis Vreto prvi podržao inicijativu Memorijalnog centra Srebrenica

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Elvis Vreto je danas uputio zahtjev prema Memorijalnom centru Srebrenica za instrukcije o načinu uplate donacije, čime je odlučio podržati inicijativu “Zastupnici/e za Memorijalni centar Srebrenica”.

Zastupnik Vreto je pozvao i druge zastupnike da naprave ovaj iskorak i podrže nove aktivnosti Memorijalnog centra.

“Kroz sav svoj društveni i politički angažman sam nastojao raditi na procesu suočavanju sa prošlošću, borbi protiv negiranja genocida i zaštiti prava povratnika. Drago mi je što je Memorijalni centar Srebrenica otvorio svoja vrata i odlučio posvetiti pažnju saradnji sa zastupnicima iz cijele BiH”, kazao je Vreto.

Zastupnik Vreto je istakao da posebnu važnost u ovoj inicijativi ima da ista nije etnički ni politički obojena, te da se fokusira na realizaciju programa podrške uključivanja mladih u izučavanje genocida i ratnih zločina.

“Pozivam svoje kolege u Skupštini KS da se pridruže ovoj inicijativi. Ako izdvojimo 100,00 KM od naše naknade za rad svaki mjesec, vjerujem da možemo osigurati stipendije, te podržati važne aktivnosti na podizanju svijesti i borbi protiv negiranja genocida. Sutra jedan ovakav, da kažem ‘klub zastupnika’, može biti važan alat na domaćem i međunarodnom nivou, kojim se borimo protiv negiranja i minimiziranja genocida, hajde da iskoristimo ovu inicijativu i prevaziđemo stranačke podjele po jednom ovakvom pitanju”, zaključio je Vreto.