Bilal Šuman: Prvi put smo osjetili kako je igrati na velikom prvenstvu

Rukometaši BiH danas su stigli u našu zemlju iz norveškog Trondhajma, a na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dočekali su ih navijači i članovi porodica.

Rukometna reprezentacija BiH prvi put u historiji igrala je na Evropskom prvenstvu.

Naša reprezentacija odigrala je tri kvalitetne utakmice protiv Norveške, Portugala i Francuske, ali nažalost nisu uspjeli osvojiti prve bodove na smotri najboljih i svoju priliku će morati tražiti nekom drugom prilikom.

Selektor Bilal Šuman rekao je da su reprezentativci bili blizu pobjedi u svakoj utakmici, te da su sami sebe pobjedili na utakmici protiv Portugala. On je istakao da za rukometaše nema nikakvih primjedbi  i da su svi pokazali veliku želju, borbenost i motiviranost ka uspjehu.

Šuman je zadovoljan jer su reprezentativci po prvi put osjetili kako je igrati na Evropskom prvenstvu i nada se da će ih biti još mnogo.

Govoreći o budućnosti, Šuman je istakao:

“Ide taj baraž za SP, vidjet ćemo kako i to izgleda. Što se same ekipe tiče, bit će tu i nekih novih lica uskoro. Taj cilj, ta vizija naše reprezentacija je u tome da napravimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima”.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)