Sud ponovio: Seferovići nisu ubili Dženana Memića

Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće na dan 8. februara 2016. godine, kada je ubijen Dženan Memić. 

Tu prvostepenu presudu po drugi put je danas izreklo Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu.

Predsjedavajući sudija Igor Todorović kazao je kako Tužilaštvo KS nije dokazalo van razumne sumnje da su optuženi krivi navodeći i dijelove nalaza vještaka banjalučkog Centra Zenit, čiji su vještaci rekonstrukcijom utvrdili da optužnica ne odgovara činjeničnom stanju, kao i vještaka medicinske struke koji je kazao kako povrede na Dženanovom tijelu ne odgovaraju onima koje bi izazvala saobraćajna nesreća.

Dženan Memić je stradao 8. februara 2016. dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Sedam dana kasnije preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobijenih povreda.

Slučaj je prvobitno vođen kao saobraćajna nesreća, da bi ga Tužilaštvo za vrijeme glavne tužiteljice Dalide Burzić prekvalifikovalo u krivično djelo ubistva, a potom opet vratilo na saobraćajnu nesreću te je za ovo krivično djelo podignuta i optužnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)