Trikovi kako da vratite sjaj kosi u zimskim danima

Hladnoća ima veliki utjecaj na zdravlje kose, a u nastavku saznajte kojih se trikova trebate pridržavati kako biste sačuvali sjaj kose u zimskim danima.

Izbegavajte pranje kose u vrućoj vodi

Iako ste za ovaj savjet čuli barem nekoliko puta, činjenica je da vruća voda dovodi do dehidriranosti kose. Također, potrebno je i općenito smanjiti broj pranja kose na sedmičnom nivou kako bi se spriječilo dodatno isušivanje kose.

Kokosovo ulje za njegu

Iako kokosovo ulje ne utječe na svakoga na isti način, ono ima pomlađujući učinak na kožu, a kosi daje veći volumen i sjaj.

Nemoj izlaziti iz kuće sa mokrom kosom

Ovu rečenicu ste zasigurno čuli nekoliko puta od roditelja i starijih, a sada znate da njihove savjete trebate i uvažavati. Nekoliko frizera i stilista naglašava da je kosa u najosjetljivijem stanju kada je vlažna i kada u njoj nastanu mali komadići leda koji samo dodaju težinu i tako pripomažu lomljenju vlasi.

Izbjegavajte fen, peglu ili figaro za kosu 

Iako mnoge djevojke vole uređivati kosu sa peglom i figarom, ipak im se savjetuje da to izbjegavaju barem u zimskim danima kada je kosa najosjetljivija. Ukoliko vam je korištenje ovih preparata neophodno, koristite barem sprejeve za zaštitu od topline.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)