Jasna Duraković: Sa Admirom Katicom nisam u vezi

Nakon što je Jasna Duraković, sada već bivša zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB), objavila status na Facebooku da neće glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, te da napušta SBB, pojedini mediji su je optužili da je napravila ovaj potez iz razloga što je u “emotivnoj vezi” sa ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom.

Nije trebalo mnogo vremena da Jasna Duraković, inače profesorica na Fakultetu političkih nauka odgovori na svom Facebook profilu i kaže da “sa Admirom Katicom nije u vezi niti je ikada bila”. Također je istakla da joj je nakon podrške njenih prijatelja, pratilaca i poznanika srce puno i da se ne boji, a da protiv onih koji su je lažno optužili, slijedi tužba.

Njen status prenosimo u cjelosti: “Dakle, ili sam uzela pare ili sam zbog frajera napravila izbor kakav sam napravila. Po njima nema šanse da sam to uradila iz moralnih, političkih i ideoloških razloga. Znala sam da će ići napadi i podmetanja i svjesna sam da je ovo tek početak, ali mi je, dragi moji prijatelji, znani i neznani, nakon vaše ogromne podrške srce puno i ne bojim se. Sa Admirom Katicom nisam u vezi niti sam ikada bila. Mi smo samo dobri prijatelji i ništa drugo. Tačka. Protiv onih koji su ovo napisali, a znaju jako dobro da pišu laži, ide tužba. Neće moći naći niti jednog, a kamoli četiri svjedoka. Nisam ja time povrijeđena, navikla sam na niske i primitivne udarce i tek ih očekujem. Ali tužbe će ići zbog moje borbe za ambijent u kojem će se konačno preuzeti odgovornost da datu, izgovorenu i napisanu riječ, pogotovo kada se radi o napadu na čast, putem laži i potvora. I, u konačnici, dragi moji, nije ovo samo napad na Jasnu Duraković, ovo je napad na sve koji su sinoć imali barem mali, najmanji tračak nade da nije sve korumpirano i prodano te da može i drugačije. Hvala vam svima od srca, puno mi znači vaša podrška. Novac koji ću tražiti kao odštetu bit će simboličan i uplatit ću ga u humanitarne svrhe. Idemo dalje!”