Zukanović odabrao Italiju: Do baraža ću se vratiti u top formu

Ervin Zukanović (32) danas će potpisati ugovor sa talijanskim SPAL-om te se tako vratiti u Seriju A u kojoj je od 2014. godine igrao šest godina. Izuzev posljednjih šest mjeseci provedenih u Saudi Arabiji.

“Bio sam u velikoj dilemi, ali ipak, Italija je Italija”, rekao je Zukanović u razgovoru za Dnevni Avaz, ali nije želio biti konkretniji, te dodao: “Uskoro ćete dobiti konkretnu vijest”.

Bajević je najavio kako će u baražu računati na najiskusnije pojedince pa će ga sigurno obradovati vijest da se Zukanović vraća u Italiju i to u klub u kojem će imati dobru minutažu.

Kako je ranije bilo govora Zukanović je imao unosnu ponudu iz Belgije, te još jednu ponudu iz Italije od kluba koji je u gornjoj polovini tabele, ali u kojem ne bi imao garancije da će imati veliku minutažu i biti u top formi za baraž za EURO 2020 u martu.

“Do marta ima dovoljno vremena da se vratim u top-formu. Prvo da riješim ovu veliku dilemu, a onda će biti vremena da razgovaramo o Sjevernim Ircima. Zašto kriti, optimista sam. Volio bih se da se od najdražeg dresa oprostim na EURO 2020. To mi je velika želja”, rekao je za kraj razgovora za Dnevni Avaz Zukanović.

Naš državni tim 26. marta u Zenici, podsjetimo, u polufinalu dočekuje Sjevernu Irsku, a Zukanović je u prethodna dva duela sa Sjevernim Ircima grupne faze bio (po)najbolji igrač, piše Dnevni Avaz.