Atalanta pred prolaskom u narednu fazu Lige prvaka, težak zadatak za Tottenham i Mourinha u revanšu

Večeras su u Milanu i Londonu odigrane dvije zanimljive utakmice u osmini finala Lige prvaka, a mogli smo mogli uživati u zanimljivim duelima.

Atalanta je Milanu ugostila ekipu Valencije (4:1), a i prije početka ovog meča davala se prednost timu iz Bergama što su oni i potvrdili. Od samog početka Atalanta je nametnula svoj ritam igre, visok presing i brza tranzicija zbunjivali su protivnika na drugoj strani.

Već u 16. minuti Atalanta je došla do prednosti, na asistenciju omalenog kapitena Gomeza Holanđanin Hateboer kruniše odličan početak meča. Nakon toga Valencia se probudila ali ništa značajno.

Pred kraj poluvremena na scenu stupa sjajni Josip Iličić i prelijepim golom udvostročuje prednost domaćina i tim rezultatom se odlazi na odmor. Drugi dio je ponudio sličan nogomet ali u kojem je Valencia dosta više učestvovala.

Atalanta već toliko uigrana iz sjajne igre i dominacije dolazi i do trećeg gola a strijelac je bio Freuler, samo pet minuta nakon toga ponovo Hateboer za 4:0 i potpunu rapsodiju Atalante. Ali sa druge strane Valencia kreće svim silama u napad ali došli su samo do jednog gola preko Cherysheva za konačnih 4:1. Nakon toga imali su dvije stative i pregršt opasnih situacija pred golom Atalante ali rezultat se nije mijenjao.

U Londonu se igrao meč između Tottenhama i RB Leipziga (0:1). Mourinho je morao improvizirati napad za ovaj meč ali stiče se utisak da baš nije dobro izgledalo i funkcinisalo.

Utakmica poprilično izjedanačena na sredini terena ali vidjelo se da je Leipzig dosta svježiji i kompletniji u ovom trenutku od domaćina tako da je i ovaj rezultat dobar za Pjevce iz Londona.

Bez velikog broja šansi na obje strane i vrlo dva slična poluvremena u kojem su gosti uvijek znali sta hoće od svake situacije.

To se krunisalo u 58. minuti pogotkom Time Wernera sa bijele tačke, nakon toga Tottenham je krenuo malo agresivnije ali nisu uspjeli napraviti poseban pritisak i stići do izjednačenja dok su se gosti bazirali na kontre do kraja meča.

Zasigurno je danas očekuje zanimljiv revanš u Njemačkoj, jer se Mourinho neće tako lako predati.