Derbi Della Madonnina pripao Interu: Inter u sjajnom meču slavio protiv Milana

Inter je u posljednoj utakmici 23. kola Serie A slavio u derbiju kola protiv gradskog rivala Milana sa 4:2.

Sjajan meč gledali su navijači na stadionu Giuseppe Meazza. Inter je velikim preokretom došao do pobjede i prvog mjesta na tabeli.

Milan je bolje otvorio susret i već je u 9. minuti imao veliku šansu preko Calhanoglua koji je pogodio stativu. Inter prvi put opasno prijeti u 19. minuti preko Godina ali njegov šut odlazi malo pored stative.

U 40. minuti Milan je poveo. Zlatan Ibrahimović glavom je spustio loptu do Rebića, kojem nije bilo teško pogoditi za vodstvo Milana sa 1:0. Samo pet minuta kasnije Milan dolazi do drugog gola. Sjajan korner je izveo Kessie, a Ibrahimović je to dobro pratio i pogodio glavom za 2:0. Ovim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme donosi nevjerovatan preokret Intera. Prvo je u 52. minuti pogodio kapiten Nerazzura Marcelo Brozović, da bi samo dvije minute kasnije Inter došao do poravnanja, strijelac je bio Vecino. U 70. minuti preokret Intera, strijelac je bio nakon kornera De Vrij.

U 80. minuti nova velika prilika za Inter, Eriksen je izveo slobodan udarac ali je pogodio prečku. U 93. minuti novi šok za navijače Milana,  Lukaku je pogodio glavom za 4:2 i time ovjerio veliku pobjedu Intera.

Inter je ovom pobjedom izbio na prvo mjesto Serie A sa 54 boda koliko ima i Juventus koji je sinoć izgubio od Verone sa 2:1.

Milan je ostao na desetom mjestu sa 32 boda i ovim porazom su prekinuli niz od sedam utakmica bez poraza.

Rezultati by SofaScore