Dok čekamo nove epizode “BRUCE BRACE BRUDE BRADE”: Ovo su najpopularniji kratki crtani na Facebook-u

Društvene mreže danas su pune stvaralaca, posebno video materijala, pa tako imamo megapopularne Youtubere, koji nekada ni sami ne znaju o čemu pričaju, a imamo i one koji se malo više potrude.

Vrhunac kulture naših mališana danas su Youtuberi, osim ako roditelji malo ne stegnu kaiš i usmjere dijete na čitanje i druge vidove zabave.

Međutim, za one koji cijene stvaralaštvo u koje se uloži malo više truda od sjedenja ispred kamere i izgovaranja prostih riječi, što je obično malo starija publika, postoje stranice koje stvaraju izuzetno dobra videa.

Danas vam predstavljamo Cyanide & Happiness.

Ova Facebook stranica, odnosno studio, nastao je 2005. godine, ali posljednjih godina bilježe izuzetan rast publike. Sada ih prati više od 12 miliona osoba širom svijeta.

Bave se kratkim animiranim filmovima, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, i svi mogu naći razlog za smijeh u njima. Obično traju manje od 4 minuta, a svaki video prati tri epizode. Dakle tri epizode u tri minuta.

Također, bave se i online stripovima.

Studio su pokrenula tri prijatelja, Kris Wilson, Rob DenBleyker, i Dave McElfatrick. Danas je to nešto drugačije, impozantni su brojevi osoba koje rade u ovom studiju.