Fudbaler Senad Lulić zbog povrede mora na operaciju: Očekuje ga duža pauza

Lulić je u utorak propustio večernji trening, te je podvrgnut dodatnim ljekarskim testovima kojima je utvrđeno da mora “pod nož” i očekuje ga duža pauza, što će najvjerovatnije značiti da neće biti na raspolaganju selektoru Dušanu Bajeviću za predstojeće mečeve baraža.

Lulić zbog povrede nije igrao od 2. februara 2020. godine i trijumfa Lazija protiv SPAL-a rezultatom 5:1. Propustio je dva posljednja prvenstvena susreta protiv Verone i Parme, piše sportcentar.ba.

Iskusni fudbaler koji je nedavno potvrdio bh. selektoru Dušanu Bajeviću da će se vratiti u reprezentaciju, ove sezone je odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima i jedan je od ključnih igrača Lazija, koji igra fenomenalno.

Lulić odavno vuče povredu. Međutim, sakupljao je snagu i nastupao za klub, no bol je jednostavno bila prevelika.

Gotovo je sigurno da Lulić neće biti spreman za nastup u reprezentaciji 26. marta protiv Sjeverne Irske, ali se očekuje da će biti spreman za završni dio sezone u Seriji A.

Podsjetimo, selektor Dušan Bajević zbog povrede neće moći da računa ni na fudbalera Milana Radeta Krunića i ovo su veliki udarci za bh. tim nešto više od mjesec dana pred baraž.