FK Željezničar na pragu dovođenja velikog pojačanja, dobro poznaje prilike našeg fudbala

U Fudbalskom klubu Željezničar bilo je izuzetno prometno ove zime, bilo je mnogo odlazaka ali i novih igrača, a posljednji u nizu dolazaka za kojeg se špekuliše je Nigerijac Goodness Ajayij.

Nakon što je završen prvi dio sezone u Premijer ligi krenulo je sklapanje ekipe za proljetni dio u klubu sa Grbavice.

Klub su napustili bitni igrači poput Sulejmana Krpića i Enesa Sipovića , dok su se plavi pojačali sa iskusnim napadačem Ivanom Lendrićem te sa Aleksandrom Kosorićem, Lukom Miletićem, Franom Ikićem, Aleksandrom Jovanovićem. Uz njih priključio se i veznjak Nermin Jamak.

Ono što je navijače Želje najviše zabrinulo je nedostatak igrača na krilnim pozicijama i nedostatak širine u napadu. To bi mogao promijeniti dolazak Nigerijca Ajayija koji vrlo dobro poznaje prilike našeg fudbala.

On je već kao mlad došao u Evropu gdje je sa 18 godina zaigrao za hrvatski klub Rijeka, tu se nije posebno iskazao, iako je imao par dobrih nastupa i atraktivnih golova naročito onih protiv Dinama.

Našoj publici je najpoznatiji iz perioda dok je nastupao za Široki Brijeg u sezoni 2015/2016, i mnogi će se složiti da je tu pružao i najbolje partije.

Dvadesetpetogodišnji napadač uskoro će biti zvanično predstavljen na Grbavici  dok dobije potrebne papire za dolazak u našu državu.