Kolegij Skupštine KS: Više infomacija o aktivnostima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić predočila je danas Kolegiju Skupštine sve do sada poduzete aktivnosti Kriznog štaba Ministarstva zdravstva vezane za epidemiološku situaciju u KS, te provođenju mjera epidemiološkog nadzora i spremnosti medicinskog odgovora u slučaju pojave koronavirusa na području KS.

Novi sastanak Kriznog štaba bit će održan danas, a Kolegij Skupštine je zatražio od resornog ministarstva da redovno informiše zastupnike o svim aktivnostima i zaključcima ovog Štaba.

Zastupnica doktorica Amra Junuzović Kaljić bit će direktno uključena u rad Štaba kako bi se pojačala veza i protok informacija na relaciji Kriznog štaba i Skupštine KS .

Također, Kolegij je zatražio da se sačini i dostavi specifikacija finansijskih i materijalnih potreba za koje se procjenjuje da su neophodni u nabavci neohodnih zaštitnih zdravstvenih sredstava, maske , odjela, čizme u slučaju pojave virusa.

Od Vlade Kantona Sarajevo i Direkcije za robne rezerve je zatražena infomacija o stanju zaliha ovih zaštitinih sredstava.