Video/ Kratki film 22: Sjećanje na Dženana Memića, borba za istinu i pravdu

Ekipa Radio Sarajevo portala uradila je izvanredan posao, snimila je kratki film o Dženanu Memiću. 

Vrijeme je stalo za porodicu Memić, 8. februara 2016. godine. Dženan je te večeri prije četiri godine šetao sa svojom djevojkom, a sedam dana kasnije preminuo je u bolnici. Imao je 22 godine, piše ovaj portal.

Život Dženana Memića neko je uzeo, taj neko još nije procesuiran niti uhvaćen. Porodica Memić neće odustati, dok taj neko ne odgovara za ono što je učinio.

Oni koji su govorili o njemu, kažu da je bio dobro dijete iz mahale koje je gledalo kako kome pomoći, koje nikome nije zlo učinilo.

Svi kažu da su već prošle četiri godine od njegove smrti, a njegova sestra Arijana se pita kako tek četiri godine. Jer jedan dan bez njega se čini kao vječnost.

Porodica Dženana Memića otkria da od novca koji je “ostao poslije njega” pravi munaru u blizini njegove kuće, munaru koja će biti visoka 22 metra, isto onoliko koliko je on imao godina. Otac kaže da želi da ona stoji u sjećanje na njega, da svi znaju kakav je bio, da i sada kada ga nema još uvijek dobru doprinosi.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba pokušala je da objedini uspomene njegovih najbližih, da prikažu ko je bio Dženan iza čijeg imena je ostalo stotine onih koji ne odustaju od potrage za pravdom, stotine onih koji glasno traže da krivci budu procesuirani.

O Dženanu govore sestra Arijana, otac Muriz i advokat Ifet Feraget.

Pogledajte kratki film “22 – Sjećanje na Dženan Memića”: