Marinović debituje na klupi Sarajeva i poručio: Utakmica sa Tuzlom neće riješiti prvenstvo

U okviru 20. kola Premijer lige na stadionu Koševo sastat će se Sarajevo i Tuzla City, tim povodom održana je konferencija za medije.

Marinović je prije svega sumirao zimske pripreme te istakao da je njegova ekipa radila vrlo dobro i vjeruje da će na proljeće bordo momci biti spremni za nove izazove.

“Pratili smo Tuzla City u pripremnom periodu te i doveli neka provjerena pojačanja kao što su Arežina i Badji. Smatram da moramo biti maksimalno fokusirani i oprezni u sutrašnjem meču koji se igra od 17:30 na Koševu”, istakao je Marinović.

Na kraju je poručio da očekuje kvalitnije igre njegovog tima ali i da je za to potrebno vrijeme i strpljenje, naglasio je da je akcenat na podizanju fizičke spreme te istakao da je to preduslov za napredak u ostalim segmentima igre.

Na konferenciji je prisustvovao i kapiten bordo ekipe Krste Velkoski.

“U velikom klubu kao što je Sarajevo uvijek postoji pritisak ali da smo se vremenom naučili nositi sa tim. Svakako ću dati svoj maksimum u predstojećem meču kako bih zajedno sa svojom ekipom obradovao navijače na početku proljetnog dijela sezone”, rekao je Velkoski.