U Gradačcu položen kamen temeljac za novu fabriku koja će proizvoditi komponente za Mitsubishi Motors

Gradačačka kompanija TMD Group od naredne godine proizvodit će komponente za svaki drugi električni motor i automobil koji se proizvede u japanskoj kompaniji Mitsubishi Motors.

Ovim povodom danas je položen i kamen temeljac za izgradnju novog fabričkog pogona, koji će za ovu svjetsku kompaniju proizvoditi komponente za električne motore i automobile u narednih osam godina. Ovo će biti prva fabrika ove vrste u cijeloj BiH, sa ogromnim značajem i za cijelu regiju.

Proizvodnja u testnoj fazi je već počela, i prve komponente su već proizvedene u postojećim pogonima kompanije TMD Group u Gradačcu.

“Prvi rotor pogonskog motora za jedan prestižni automobil, koji smo ugovorili sa jednom od najvećih kompanija svijeta Mitsubishi Motors već se proizvodi u testnoj fazi u našoj fabrici. Od juna 2021. godine, kada počinje proizvodnja u punom kapacitetu, pa u narednih sedam godina iz naše fabrike će izaći komponente za svaki drugi električni automobil koji proizverde Mitsubishi Motors”, kazao je Adem Hanić, predsjednik uprave kompanije TMD Group.