Ministar Kurić primio predstavnike KK Spars Realway, osvajače KUP-a BiH

Povodom nedavnog osvajanja KUP-a Bosne i Hercegovine „Mirza Delibašić“, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas predstavnike KK „Spars Realway“, a koje je predvodio mnjihov predsjednik Nihad Selimović.

Košarkaši ovog sarajevskog kluba su ove godine u jednoj neizvjesnoj i odličnoj utakmici uspjeli po prvi put savladati sedmostrukog osvajača ovog trofeja KK „Igokea“.

“Čestitam vam na ovom velikom rezultatu, vašu sreću zbog toga dijelim s vama, i siguran sam da podrška vama i vašim dobrim rezultatima i u budućnosti od ovog ministarstva neće izostati, jer ste upravo vi naša košarkaška budućnost”, istakao je ministar Kurić.

Predsjednik i trener kluba Nedim Džemić, koji je također prisustvovao današnjem prijemu, iskazao je riječi velike zahvalnosti ministru Kuriću lično, ali i Ministarstvu, jer su oni jedini pružali kontinuiranu podršku ovom klubu.

“Zahvaljujemo vam se za svu dosadašnju podršku i hvala vam što ste do ovog historijskog rezultata praktično samo vi vjerovali u nas i naše mlade košarkaše”, kazao je Džemić.

Predsjednik Selimović je s ponosom rekao kako igrači „Spars“-a danas čine većinu naših reprezentativnih selekcija, te da se ulaganje u njihov rad višestruko isplati.

U znak zahvalnosti za svu dosadašnju podršku ovom perspektivnom košarkaškom kolektivu predsjednik Selimović je na kraju današnjeg prijema ministru Kuriću dodijelio dres ovog kluba s njegovim imenom.