Najava susreta: FK Radnik Bijeljina – FK Željezničar

Jedan od zanimljivijih susreta ovog, povratničkog vikenda Premijer lige, igra se u Bijeljini između domaćeg Radnika i gostijućeg Željezničara.

Pred početak samih priprema na klupi Radnika je došlo do promjene nakon što je Slobodan Starčević napustio Radnik, a na klupu ponovo sjeo iskusni Slavko Petrović.

Petrović je poznat po defanzivnoj igri a naročito fizičkoj spremi njegovih ekipa, sigurno ni da ovaj put neće biti drugačije po pitanju igre Radnika pod palicom iskusnog stručnjaka.

Što se tiče same ekipe Radnika, nije se desilo previše promjena. Maksimović je napustio Radnik dok su novajlije Saša Novaković, koji ipak neće biti u konkurenciji za današnji meč, Ševko Okić, Kenan Šarić, te Stefan Janjić. Veliki posao je odrađen zadržavanjem Demira Pece koji je sigurno jedan od najboljih igrača ove ekipe.

S druge strane u Želji je bilo dosta prometno te je poznato da su  Jovanović, Ikić, Miletić, Kosorić, Jamak Lendrić pojačali Želju dok su klub napustili Sulejman Krpić i Enes Sipović. Još je ostala nepoznanica da li će Amar Osim računati na Kemala Osmankovića koji je odbio produžiti ugovor, dok je Sinan Ramović vraćen u tim i već ga možemo danas očekivati u sastavu tima s Grbavice.

Željezničar je na pripremama odigrao dosta kvalitetnih utakmica i čini se da će to biti slična ekipa i slični problemi, najveći problem plavih je odbrana, te će biti zanimljivo vidjeti koji će stoperi nastupiti na današnjem meču.

Sve u svemu očekuje nas zanimljiv duel gdje oba tima najviše odgovara pobjeda kako bi ostali u trci za Europu, odnosno titulu.

Radnik – Željezničar 14:30 (MojaTv)

Rezultati by SofaScore