Najava susreta: FK Sarajevo – FK Tuzla City

Premijer liga se vraća na Koševo, a u okviru 20. kola snage će odmjeriti Sarajevo i Tuzla City.

Domaćin u ovu polusezonu ulazi sa novim trenerom Vinkom Marinovićem. Nakon što je bilježio dobre rezultate sa mladom reprezntacijom Bosne i Hercegovine odlučio je prihaviti veliki izazov i zamijeniti Husrefa Musemića na klupi bordo ekipe.

Marinović čim je došao uvidio je slabe tačke tima te je odlučio da neki igrači nemaju potreban kvalitet za Sarajevo. Među njima su se našli Gedeon Guzina, Aladin Šišić, Bojan Letić, dok je Alen Mustafić otišao na posudbu, a Miloš Stanojević prodan u MKE Ankaragucu.

Redove Bordo tima pojačali su Mustedanagić, Jukić, Miličević i najzvučnije ime Tino-Sven Sušić. Treba istaći da je Darko Lazić također udaljen iz ekipe jer nije htio produžiti ugovor sa klubom.

Sa druge strane Tuzla City u ovu polusezonu ulazi sa vrlo sličnim timom, klub je doveo kvalitetna pojačanja poput Arežine i Badjija koji su dodatno pojačali konkurenciju u timu.

Također odličan posao je odrađen dovođenjem Maksimovića iz Radnika, te Kulovića koji su svoj kvalitet dokazali u klubovima gdje su igrali. U rubrici odlazaka treba napomenuti da je Husejinović napustio tim te se vratio u Slobodu.

Ono što daje najveće nade Tuzli u predstojećem meču i ovoj polusezoni jeste da se strateg tima Elvir Baljić prošle polusezone upoznao sa ligom te da će mnogo spremniji biti za ovaj dio sezone, te da će i on kao strateg pokazati sav potencijal koji ima.

Ono što je sigurno da nas očekuje zanimljiv meč na Koševu a to nam garantuje činjenica da je Sarajevo lider na tabeli dok je Tuzla na četvrtom mjestu samo dva boda iza Sarajeva.

FK Sarajevo – Tuzla City 17:30 (MojaTv)

Rezultati by SofaScore