Znojite se i srce vam lupa dok igrate igrice? Novi PlayStation misli na zdravlje igrača

Sony oprezno krije tajne vezane za najnoviji model konzole PlayStation, ali sve češće se događa da pojedini detalji procure u javnost.

Slike i skice dizajna konzole posljednjih mjeseci se objavljuju na društvenim mrežama, a kruže i glasine da će PlayStation 5 biti kompatibilan s popularnim igrama napravljenim za PlayStation 4.

Ovih dana se govori o patentu koji omogućuje dodatne funkcije joysticka. Riječ je o tehnologiji koja pruža više opcija za praćenje informacija o fizičkim reakcijama igrača tijekom igranja.

Drugim riječima, kontroler je dizajniran tako da registruje broj otkucaja srca i količinu znoja koja se emitira tijekom igranja, piše Give me sport.

Proizvođači žele gamerima pružiti intenzivno i interaktivno iskustvo, kako bi povećali užitak tijekom igre. Sve veća dostupnost ekrana koji se drže na glavi poput VR naočala učinila je da ova tehnologija postane zanimljiva – piše u opisu patenta.

Iz kompanije nije potvrđeno prisustvo patenta u konačnom proizvodu, ali mogućnost praćenja bioloških podataka dodatno je izazvala zainteresiranost igrača.

Još uvijek se ne zna tačan datum izlaska nove konzole, kao ni prodajna cijena. Sony je naišao na stroge NDA standarde (zaštita povjerljivosti podataka) u pokušaju zaštite patenata koji su dio PlayStationa 5.

Microsoft planira ove godine predstaviti konzolu Xbox Series X, pa Sony pokušava sakriti adute koji će mu pomoći u suprotstavljanju najvećem konkurentu.