Ogromni bonusi kineskim radnicima za povratak na posao

Tajvanski proizvođač elektronske opreme Foxconn nudi niz podsticaja kako bi ohrabrili povratak i zapošljavanje novih radnika u svojim velikim pogonima u Shenzhenu, Zhengzhou i Chengzhou, u Kini, a sve u želji da osiguraju što veći broj isporuka iPhone uređaja Apple-u.

Stroge kontrole putovanja i prometa, te strah od zaraze koronavirusom obeshrabrili su mnoge zaposlenike da se vrate na posao. Međutim, Foxconn je ponudio besplatan prijevoz autobusima, hranu i smještaj za radnike pored detaljnih procedura dezinfekcije u postrojenjima.

Koliki su bonusi?

Foxconn je također povećao dodatni bonus s prethodnih 3.000 CNY (426.98 USD) na 5.000-7.000 CNY za povratnike i novozaposlene u želji da što brže ublaže nedostatak radne snage.

Kako Digitimes piše, mnogi drugi tajvanski proizvođači s proizvodnjom u Kini također poduzimaju slične mjere kako bi stimulirali povratak ili zapošljavanje novih radnika potrebnih za povećanje kapaciteta u njihovim postrojenjima.

Foxconn Technology Group je jedan od važnijih u lancu proizvodnje iPhone-a, s preostalim pogonima u Vijetnamu, Meksiku i Indiji koji rade u punom kapacitetu.