Osim najavio duel sa Radnikom i novu akviziciju u redovima Željezničara

Sutra je na rasporedu 20. kolo Premijer lige u kojem Željezničar gostuje u Bijeljini kod Radnika. Prije samog odlaska na gostovanje održana je konferencija u Plavom salonu stadiona Grbavice gdje su strateg plavih i Damir Sadiković najavili ovaj meč.

Kao i uvijek zanimljiva konferencija Amara Osima gdje je u prvom dijelu konferencije na postavljeno pitanje o stanju klubu rekao da situacija u financijskom smislu nije savršena, ali i da nije ni loša, te istakao da će radovi na istočnoj tribini ubrzo biti okončani.

Potom se osvrnuo na sutrašnji meč o kojem je istakao:  “Prva utakmica u polusezoni uvijek je najteža jer postoji faktor da ekipe ne znaju na čemu su. Sutra će svakako biti neizvjesno, a predstojeća utakmica je najbitnija od tri vezana gostovanja koja slijede Želji”.

Osim se osvrnuo na posljednji meč na Grbavici sa Radnikom u kojem je kako ističe, njegov tim bio puno bolji i dominantniji te da ne bi imao ništa protiv da se takva utakmica sutra ponovi. Na pitanje da li je Željo jači ili slabiji nego prošle sezone Osim je odgovorio da ga to pitaju za dva-tri kola kada slika bude jasnija. Na kraju obraćanja osvrnuo se i na dolazak Nigerijca Ayajia za kojeg je rekao da bi trebao potpisati u skorije vrijeme te da je problem viza za igrača.

Nakon Amara Osima novinarima se obratio veznjak Željezničara, Damir Sadiković.

“Moji saigrači i ja svakako smo se dobro spremili i odigrali dosta kvalitetnih mečeva na pripremama i spremni smo za nove izazove u Premijer Ligi. Za sutrašnju utakmicu mislim da će biti neizvjesna i bez puno kalkulacija, ali se  nadam da će moja ekipa osigurati pozitivan rezultat”, rekao je Sadiković.

Ovaj meč je na rasporedu sutra od 14:30, a direktan prenos omogućen je na platformi MojaTv.