Sarajevo se oglasilo nakon sinoćnjih dešavanja

FK Sarajevo se oglasio nakon sinoćnje utakmice protiv Tuzla Citya koju je Bordo tim riješio u svoju korist pobjedivši sa visokih 6:2.

Mnogo bure je izazvala situacija sa kraja prvog poluvremena zbog isključenja fudbalera Tuzle Badare Badjia. Predstavnici Tuzle su nakon toga napustili naš najveći stadion zbog, kako kažu, rasističkih uvreda na račun Badjija te loših sudijskih odluka.

Danas je uslijedila reakcija iz FK Sarajevo koju prenosimo u cijelosti

“Tokom utakmice 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane jučer, 22. februara na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv FK Tuzla City, u kojoj je Bordo tim ostvario visoku pobjedu od 6:2, u medijima su se pojavili navodi pojedinaca koji za cilj imaju klevetu i narušavanje ugleda Fudbalskog kluba Sarajevo.

Poslovanje i sve aktivnosti Fudbalskog kluba Sarajevo u svim uslovima uvijek su zasnovane na fair playu, te shodno tome Klub osuđuje bilo koji oblik rasizma, nacionalizma, te vrijeđanja po bilo kojoj osnovi.

Pri izlasku na teren smo svi jednaki, jedino što čini razliku jeste kvaliteta pruženih partija, te ostvareni rezultati.

Nakon navoda koji su se pojavili u javnosti da je igrač FK Sarajevo tokom susreta vrijeđao igrača druge ekipe, Fudbalski klub Sarajevo učinio je niz koraka u utvrđivanju tačnosti iznesenih navoda.

Ovim putem obavještavamo javnost da su se svi igrači aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine tokom susreta na terenu ponašali maksimalno korektno, te da niti jedan igrač gostujućeg tima nije bio izložen verbalnom nasilju na rasnoj osnovi kako je navedeno.

Pored toga, FK Sarajevo će već u ponedjeljak 24. februara pokrenuti niz pravnih postupaka u cilju zaštite ugleda igrača i samog Kluba. S tim u vezi, podsjećamo da Nogometni savez Bosne i Hercegovine zajedno sa sudijama i delegatima treba biti prva stanica za rješavanje svih potencijalnih nepravilnosti i propusta tokom susreta, a svakako ne mediji kroz istupe pojedinaca”, piše u saopštenju kluba sa Koševa.