Koja hrana je dobra za zdravu i sjajnu kosu?

Da biste ojačali svoju kosu potrebno je konzumirati mlijeko i mliječne proizvode, a za zdravlje i sprječavanje opadanja zaslužna je riba. Ona masnija poput lososa prepuna je omega-3 masnih kiselina koje su zaslužne za sprječavanje gubitka kose. Plava riba poput skuše sadrži željezo koje jača dlaku.

Za sve one koji se bore s peruti ili je žele izbjeći tu su orasi. Osim što su zdrav međuobrok, selen koji sadrže odličan je borac protiv dosadne peruti na vašem tjemenu.

Kada primijetite da je vaša kosa oslabila i postala beživotna, okrenite se namirnicama bogatim proteinima. Pileća prsa, jaja, puretina bit će najbolji izvor ove bjelančevine koja će ojačati vašu kosu te blagotvorno djelovati i na ostatak organizma.

U svakodnevnu ishranu ne zaboravite uklopiti i zeleno lisnato povrće poput špinata i brokule. To su namirnice su prepune željeza i kalcija koji su izrazito važni za zdravu i lijepu kosu.

Cink je najbolji saveznik za rast kose i debljinu dlake. Njega ćete pronaći u cjelovitim žitaricama koje također sadrže vitamin B. Ova će vam kombinacija štititi kosu iznutra i bit će vam prijeko potrebna kada poželite dužu i bujniju kosu.