Šatro/ NEVJEROVATNO: Simpsoni predvidjeli pad Vlade KS

Događaj koji su građani Sarajeva mogli već neko vrijeme naslutiti, a koji je trenutno tema koja puni naslovnice medija širom zemlje, pad Vlade Kantona Sarajevo, zainteresirao je i internet forumaše u regionu, piše portal Šatro.

Ovaj portal podsjeća da je Vlada KS smijenjena s 18 glasova za, od ukupnih 32 zastupnika koji su imali pravo glasa, dakle 15 zastupnika glasalo je protiv smijene trenutne Vlade na čijem čelu je bio Edin Forto.

Čitatelji su ukazali na Reddit korisnika “InCko“ koji je u nedjelju postavio zanimljivu teoriju o padu Vlade. Njegov post ovaj portal prenosi u cjelosti.

Raja, pronašao sam epizodu Simpsona iz 2014. godine na kojoj se u kratkoj sceni dok Lisa koristi kompjuter može vidjeti kadar na kojem dvojica likova, koji neodoljivo podsjećaju na Konakovića i Fortu gledaju u neki papir. Da bi scena bila još čudnija, Lisin kompjuter ima ispisane brojeve 18 i 15, što je broj glasova kojim je smijenjena Vlada KS. A kad zbrojimo te brojeve, dobijemo broj 32, koji je zapravo ukupni broj zastupnika koji su prisustvovali sjednici Vlade, a 03.02. je datum kada sam pronašao ovu epizodu“.

Threadu su se priključili i drugi teoretičari koji su pronašli i neke druge šokantne detalje. Tako je korisnik “MićaRS“ primijetio kako Mr.Barnes, šef Homera Simpsona u nuklearnoj elektrani neodoljivo podsjeća na Bakira Izetbegovića, a vlasnik lokalnog paba Apu, na Memu Haljevca.

Drugi su primijetili kako Lisin kompjuter proizvodi kompanija koja se zove „ks“, što može biti slučajnost, ali je “zastrašujuće“, kako cijelu teoriju nazivaju blogeri. U jednoj epizodi iz 2009. godine, korisnik “LjutiDolac“ tvrdi da je pronašao sekvencu muzike koja poštena unazad daje himnu SDA, piše Šatro.