Son se upisao u historiju i donio pobjedu Tottenhamu u nadoknadi

Ekipa Tottenhama savladala je Aston Villu u okviru 26. kola Engleske Premier lige sa 3:2 u gostima.
Bila je to utakmica puna uzbuđenja i na jednoj i na drugoj strani, na kraju je Koreanac Son Heung Min presudio Aston Villi golom u 94. minuti susreta.

Dva igrača Tottenhama upisala su se u historiju Premier lige. Domaćini su poveli u devetoj minuti autogolom Tobyja Alderweirelda, no on se iskupio u 27. minuti golom za izjednačenje. Postao je tek treći igrač Spursa koji je na istoj utakmici zatresao i svoju i protivničku mrežu, nakon Chrisa Armstronga 2000. godine i Garetha Balea 2012. godine, a prvi uopće u Premier ligi koji je to uspio tokom prvog poluvremena nakon Fabiana Delpha 2014 godine.

Zatim je na scenu stupio Son Heung-min i donio Tottenhamu prednost u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Sonu je to bio jubilarni 50. premierligaški gol, nijedan Azijat nije ih postigao toliko.

Bjorn Engels u 53. minuti pogodio je za 2:2 i činilo se da će taj rezultat ostati do kraja, no Son je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade zabio za pobjedu koja je Spurse pogurala na peto mjesto tabele Premiershipa.

Tottenham se trenutno nalazi na petom mjestu tabele sa 40 osvojenih bodova, dok Aston Villi predstoji grčevita borba za opstanak jer se nalaze na 17. mjestu sa svega 25 osvojenih bodova.

Rezultati by SofaScore