Tri recepta za njegu suhih i ispucalih ruku

Zima i hladan zrak su često veliki neprijatelji vašim rukuma. Zbog hladnog zraka i promjene u temperaturi koža ruku postaje suha. Ukoliko ne želite imati oštećene i ispucale ruke donosimo vam recept za tri maske, a sastojke za njih vjerovatno imate u kuhinji.

Za sve ove maske potreban vam je med. Ovaj sastojak dobar je za hidrataciju kože. Izuzetno je učinkovit za suhu i ispucalu kožu. Daje joj vlažnost i ne isušuje je, a budući da je med prirodni antioksidant djeluje kao prirodna zaštita od štetnog djelovanja sunca kao i djelovanja drugih štetnih agenasa.

Za masku-piling trebat će vam:

smeđi šećer
med
kokosovo ulje
esencijalno ulje po želji.

Način pripreme:

U posudu stavite kašiku smeđeg šećera, meda, dvije kašike kokosovog ulja i nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji. Sve sastojke promiješajte i nanesite na ruke. Masku dobro utrljajte i ostavite da djeluje desetak minuta. Potom ruke isperite u mlakoj vodi.

Za masku za blistavu kožu ruku trebat će vam sljedeći sastojci:

zob
soda bikarbona
med
limun

Način pripreme:

U posudu stavite 100 grama zobi, malo sode bikarbone, kašiku meda i sok od pola limuna. Sastojke promiješajte. Stavite na ruke i stavite rukavice. Ostavite da masku da odstoji desetak minuta. Isperite.

Za masku za hidrataciju bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

čvrsti jogurt
med
limun

Način pripreme:

Kašiku jogurta, pomiješajte s kašikom meda i sokom od jednog limuna. Nanesite na ruke. Ostavite da odstoji desetak minuta i isperite. Nakon toga imat ćete divnu, mekanu i hidriranu kožu.