U subotu na sceni Narodnog pozorišta dramska predstava “Sve se nekako preživi, osim smrti”

U subotu, 15. februara 2020. godine u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta bit će izvedena dramska “Sve se nekako preživi, osim smrti” rađena prema tekstu Ljubice Ostojić, a u režiji Dine Mustafića.

“Sve se nekako preživi, osim smrti” dramski je tekst s izvjesnom biografijom , a i sudbinom da mu u Narodnom pozorištu bude scenska praizvedba.

Dramski tekst koji vrlo slobodno biva prevođen na adekvatan scenski jezik, kao otvoreni literarni element, postaje predloškom redateljskom konceptu.

Stvara se ponovno u interaktivnoj suradnji s glumcima, s novim dopisivanjima, štrihovima, dokumentarnim materijalom, adaptacijom, poantiranom aktualizacijom, korištenjem stihova W. Szymborske, A. Sidrana, glumačkih tekstualnih improvizacija, vizualne stilizacije i pokreta, funkcionalnog korištenja muzičkog elementa, i dokumentarnog video materijala, složenog simboličkog sistema.

Ambiciozan koncept specifičnog i prepoznatljivog redateljskog rukopisa Dine Mustafića.Zašto ova predstava sada i ovdje? Svaka predstava hoće sobom nešto kazati o razlozima svog scenskog života. Ova, kroz živote i smrti jedne sarajevske obitelji/porodice govori i o suvremenom Sarajevu. O apsurdu kojem svjedočimo, govorimo i šutimo.

“Čudan Grad. Ne možeš ni u njemu, ni bez njega, a moraš. Ne da ti maknuti, a tjera te od sebe. Ko je i koliko živ u ovom Gradu, ne zna se. Najbolje ga vidiš zatvorenih očiju, iz očaja, ili s drugog kraja Svijeta.”