Blamaža protiv Watforda: Liverpool nije uspio srušiti rekord “nepobjedivih”

Liverpool Jurgena Kloopa sinoć je doživio pravu blamažu. Izgubili su Redsi sa visokih 3:0 od Watforda, koji se svim silama bori za opstanak u Premier ligi.

Liverpool je čitavu sezonu na prvom mjestu tabele Premier lige i trenutno ima 79 bodova, čak 22 boda više od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Ekipa sa Anfielda u 28 odigranih utakmica ove sezone ima 26 pobjeda, jedan remi i jedan poraz, koji su doživjeli upravo sinoć, uz gol razliku 64:20. Liverpool ipak nije najefikasnija ekipa lige, četiri gola više zabili su fudbaleri Cityja, ali je City primio devet golova više.

Zbog već pomenutog poraza od Watforda, Redsi nisu uspjeli srušiti rekord Arsenalovih “nepobjedivih” iz sezone 2003/04. Topnici su tada ostvarili nešto nevjerovatno i uspjeli uvezati 49 mečeva bez poraza, dok je Liverpool ipak stao na 44 meča.

Liverpool je bio najbliži da sruši taj rekord, i ostaje neshvatljivo kako su Redsi doživjeli pravu blamažu i to od ekipe sa dna tabele.

Mnogi će reći da ih je stigao umor, što i nije isključeno jer je Liverpool ove sezone igrao skoro svaku utakmicu u istom sastavu. Liverpool je prošle sedmice neočekivano izgubio i u Ligi prvaka od Atletico Madrida. Redsi su poraženi u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Madridu sa 1:0.

Prije ovog poraza Salah i društvo posljednji put su poraženi u Premier ligi prošle godine, tačnije 3. januara 2019. godine, bilo je 2:1 za Manchester City.

Već je izvjesno da će Liverpool osvojiti titulu koju čekaju više od 30 godina i pravo bi čudo bilo da tako ne bude. Zbog toga navijače Liverpoola ne mora toliko da brine ovaj poraz, te to što nisu uspjeli da sruše rekord “nepobjedivih”.