Policajac izazvao skandal: Djevojci u baru pokazivao fotografije tijela Kobea i Gigi da bi je impresionirao

Najmanje jedan policajac iz Los Angelesa fotografisao je tijela košarkaša Kobea Bryanta, kćerke Gigi, kao i ostalih sedmoro koji su bili u helikopteru, što je kasnije pokazivao u baru kako bi impresionariao djevojke, piše TMZ.

TMZ je prvi medij koji je objavio da je do nesreće došlo.

Iako su ovaj skandal pokušao zataškati, ipak je otkriveno da su policajci zloupotrijebili svoj položaj i pokazivali drugima fotografije s mjesta pada helikoptera.

Ured šerifa je, kako piše TMZ, poslao dopis u kojem su zaposleni zamoljeni da prijave grešku i izbrišu fotografije kako se one ne bi dalje širile.

Američki mediji imaju informaciju da je jedan novajlija u policiji fotografisao mjesto i tijela, što je zatim pokazivao djevojci koju je pokušao impresionirati, a to je prijavio konobar.

Kada je TMZ pozvao šerifa da provjeri vjerodostojnost ove priče, rečeno im je da se u policiji za ovaj slučaj zna već tri sedmice, ali se problem rješavao u tajnosti.

Nije poznato da li je, kako se navodi, mladi policajac jedini zloupotrijebio položaj te javno pokazivao fotografije s mjesta nesreće.

Ova vijest je šokirala i Kobejevu udovicu Vanessu Bryant, a advokat porodice Gary Robb je istakao nadu da će onaj koji je ove fotografije pokazivao naići na žestoke disciplinske mjere i da se te fotografije neće dalje širiti.