Bob Dylan prvi put nakon osam godina objavio pjesmu

Bob Dylan je nakon osam godina pauze, bez prethodne najave, objavio svoju prvu autorsku pjesmu koja govori o atentatu na Johna F. Kennedyja, piše BBC.

Pjesma pod nazivom Murder Most Foul (Najprljavije ubojstvo) traje 17 minuta i razmišljanje je o ubojstvu bivšega američkog predsjednika. Dylan je u ponoć 27. ožujka bez prethodne najave na Twitteru objavio klip s YouTubea na kojemu se može poslušati njegova nova balada.

“Raznijeli su kralju mozak / Tisuće su to gledale od kuće / Sve su vidjeli”, prvi su stihovi pjesme.

U poruci svojim obožavateljima dobitnik Nobelove i Pulitzerove nagrade je napisao:

“Evo jedne neobjavljene pjesme koja je snimljena prije nekog vremena. Pozdravljam sve svoje obožavatelje i pratitelje i zahvaljujem im na potpori i lojalnosti tijekom svih ovih godina. Čuvajte se, budite pažljivi i neka je Bog s vama.”

S muzičkog stajališta pjesma je dugačka i upečatljiva. Nježni zvuk violina, preludiranje klavira i suptilne udaraljke glavna su joj obilježja. I dok bi interpretacija teksta zahtijevala duže proučavanje, dva posebna stiha upućuju na to da je Dylan za njezino objavljivanje odabrao aktualni trenutak kao svojevrstan komentar na američku politiku, piše BBC.