Daruj krv, budi njihov heroj!

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu pozivali su sve zainteresovane da se pridruže 11. 03. 2020. od 08: 00 – 17: 30 h u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH (Čekaluša 86 – kod Zubotehničke škole) gdje će biti održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje.

Pozivaju se svi građani koji imaju priliku doćiu Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti život jednog djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!

“Vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život, je jedna od najvećih agonija tokom liječenja!”, riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući.

Preporučujeno da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na linku:

http://ztmfbih.ba/vodic-za-darivaoce.php