Dijete povrijeđeno u zemljotresu u kritičnom stanju

Direktor Zavoda za hitnu medicinu Zagreba kazao je jutros da je pronađeno dijete koje nije pokazivalo znakove života, a mediji su prenijeli da je djetetu konstatovana smrt.

Naknadno je objavljeno da je dijete u teškom stanju, ali da je živo.

Goran Roić, šef klinike, kazao je kako se trenutno provode dodatne dijagnostike.

Trenutno se provode mjere intenzivnog liječenja i dodatne dijagnostike. U ovom trenu radi se CT dijagnostika, hitna, upravo zato da se konstatira stepen i priroda povreda. Naravno, poduzimaju se intenzivne mjere liječenja i dodatne dijagnostike. Ona je vrlo kritično, ali je upravo to u tijeku“, rekao je Roić za HRT.

Komentirao i potres

Roić je izjavio da su u nedjeljnim potresima u Zagrebu oštećeni dijelovi te bolnice, te da su sva djeca, kojima je to zdravstveno stanje dozvoljavalo, otpuštena iz bolnice.

Bolnica u Klaićevoj sastoji se od četiri zgrade, a najviše je stradala Fischerova zgrada iz 1908. godine, nastale su vrlo opasne pukotine u strukturi zgrade, manja urušavanja, otpala je žbuka, rekao je Roić za Hrvatsku radioteleviziju.

Preventivno su, naveo je, svi pacijenti i osoblje iz tog dijela zgrade premješteni u noviju zgradu pedijatrije koja je manje oštećena, privremeno je zatvoren operativni trakt, dok se ne utvrdi težina oštećenja.

Svu djecu i roditelje, kojima je to zdravstveno stanje dozvoljavalo, otpustili smo iz bolnice“, rekao je Roić.

Preventivno smo, uz pomoć gospodina Kalinića (Ured za upravljanje u kriznim situacijama) na obližnjem srednjoškolskom igralištu stavili šator i kontejnere, ako se koji udar ponovi i ako bude potrebno da možemo vrlo brzo zbrinuti djecu u blizini bolnice”, rekao je Roić, prenosi Index.hr.