Mario Nenadić: Skraćeno radno vrijeme objekata do 16:30 sati u Kantonu Sarajevo

Mario Nenadić, premijer Kantona sarajevo nakon današnje vanredne sjednice Vlade KS saopćio je zaključke sa današnje sjednice, a jedna od njih je skraćenje radnog vremena objekata.

Kazao je da će se za privredu izdvojiti pet miliona KM

Vlada je danas donijela 20-ak vrlo važnih odluka, zaključaka vezano za nastavak borbe protiv pandemije protiv koronavirusa. Tu je skraćenje rada svih prodajnih objekata do 16:30 sati. Produžava se rok plaćanja komunalnih usluga u KS. Smanjuje se za 50 posto zakupnine za prostor u vlasništvu KS. Tu je i odluka o prestanku naplate parkinga osim zatvorenih od 8:30 do 13:30 sati“, kazao je Nenadić.

Dalje je naveo da je donesen i set odluka o finansiranju borbe protiv ovog virusa.

Imamo i važan set odluka koji se odnosi na finansiranje borbe protviv koronavirusa, posebna budžetska stavka nabavka sanitetske opreme, za što je izdvojeno milion KM. Tu je i podrška privredi sa pet miliona KM”, rekao je Nenadić.

Podsjećamo, u Federaciji Bosne i Hercegovine jučer je uveden policijski sat od 18:00 do 5:00 sati ujutru. To znači da građani u tom periodu ne smiju biti na ulici. Na koga se ova odluka ne odnosi pročitajte OVDJE.

Također, jučerašnji datum, 21.03.2020. godine, pamtit ćemo po prvoj žrtvi ovog virusa u Bosni i Hercegovini. Radi se o starijoj ženi iz Bihaća koja je bila hronični bolesnik, a nekoliko minuta nakon smrti potvrđeno je testiranjem da je zaražena koronavirusom.

Također, ukupno u Bosni i Hercegovini je 94 osobe zaraženo, u Sarajevu tri.