Džaferović prije početka Kolegija: SDA to ne treba, mi to osuđujemo

Prije početka Kolegija Stranke demokratske akcije o otkazima Asima Sarajlića zbog njegovog nedavnog kompromitovanja, javnosti se kratko obratio Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH i visoki zvaničnik SDA, prenosi N1

“Ja sam vama još prije dva dana kazao šta mislim vezano za ovu najnoviju situaciju. Rekao sam da će zasjedati organi SDA i evo danas počinjemo sa tim zasjedanjem”, rekao je Džaferović neodgovorivši na pitanje novinara ko mora da prihvati ostavku da bi bila validna.

Džaferović se još jednom ogradio od radnji sa audio snimka koji je objavio Semir Efendić.

“SDA se ograđuje od svih eventualnih nezakonitosti, manipulacija. SDA to ne treba, mi to osuđujemo. Organi države treba da se bave pitanjima nastanka snimka, sadržaja snimka, svega onoga što su eventualne zloupotrebe i manipulacije, a organi stranke treba da se bave političkom odgovornosti”, zaključio je Džaferović.

Efendić je na svom Facebook profilu objavio audio snimak navodno kupovine glasova čiji je glavni akter upravo Asim Sarajlić. Snimak je ujedno i razlog njegovog podnošenja ostavki na sve funkcije u stranci.