Džanan Musa donira opremu Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci i košarkaša Brooklyn Netsa Džanan Musa odlučio je pomoći svojim sugrađanima u Bihaću dok se borimo sa pandemijom koronavirusa.

Musa će donirati potrebnu opremu za Kantonalnu bolnicu Bihać kako bi se pacijenti koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi mogli boriti sa koronavirusom.

Stupili smo u kontakt s dobavljačem i očekujemo potrebne aparate u roku od 15-20 dana, čekamo potvrdu u ponedjeljak. Moj rodni grad Bihać očajnički treba određene stvari. Također, oprema je naručena po instrukcijama menadžmenta Kantonalne bolnice Bihać. Oprema je trenutno jako tražena pa je i skoro nemoguće naći ali smo imali sreću da preko prijatelja dođemo do dobavljača. Apelirao bih na sve koji su u mogućnosti da se uključe u pomoć koliko mogu. Nadam se da neće biti zastoja u brzoj isporuci“, poručio je Musa.

Podsjećamo, danas je u Bihaću zabilježen smrtni slučaj uzrokovan koronavirusom, što je ujedno i prvi smrtni slučaj zbog ovog virusa u našoj zemlji. Preminula je starija ženska osoba, samo nekoliko trenutaka prije nego su stigli rezultati analize koja je potvrdila prisustvo koronavirusa.