Kineski ljekari sletjeli na beogradski aerodrom, za sobom nose iskustvo i potrebnu medicinsku opremu

Tim ljekara iz Kine sletjeli su večeras na beogradski aerodrom, a dočekao ih je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zadatak kineskih ljekara, koji su prvi bili suočenim s koronavirusom u matičnoj zemlji je da pomogne Srbiji u borbi protiv ovog virusa.

Osim iskustva koje za sobom nose, ponijeli su i neophodnu medicinsku opremu, a sve u svrhu kvalitetnije pomoći zaraženim pacijentima.

Iskustvo kineskih ljekara moglo bi da bude ključno u pomoći srbijanskim ljekarima koji se bore protiv koronavirusa. Kineski ljekari pomoći će srbijanskim u preduzimanju daljnjih koraka, piše Telegraf.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on


U avionu se nalazi sve što je neophodno za liječenje zaraženih od koronavirusa – testovi, maske, respiratori.

Ambasadorka NR Kine u Beogradu Čen Bo je na svom Twitter nalogu objavila fotografije aviona Air Serbia koji je sa timom medicinskih stručnjaka, medicinskog materijala i opreme krenuo iz Kine za Srbiju.

Čekamo vas, dragi prijatelji! Čelični prijatelji, dijelimo i dobro i zlo! Tim medicinskih stručnjaka, medicinski materijal i oprema krenuli su iz Kine“, napisao je ranije predsjednik Vučić na svom Instagram profilu.

Kineski ljekari uspješno su se izborili sa epidemijom koronavirusa koja se najprije pojavila u Wuhanu, odakle se proširila na druge zemlje širom svijeta.