Kako održati boju kose u samoizolaciji?

Ako spadate u grupu žena koje svoju kosu prepuštaju u ruke frizera i ne vole eksperimentirati trikovima iz kućne radinosti, vjerujemo da vam je ograničavanje frizerskih usluga poprilično teško palo.

Na sreću, postoji rješenje i za taj problem. Pop Sugar je sastavio sjajan popis učinkovitih stvari koje možete napraviti kod kuće kako biste održali boju postojanom bez posezanja za drogerijskim bojama i riskiranja katastrofe.

Promijenite mjesto razdjeljka

Ponekad izrastak vješto možete zamaskirati ako promijenite mjesto razdjeljka, savjetuje koloristica Karissa Schaudt. Osim što ćete skriti pokoju sijedu, vaša će kosa izgledati kao da ima više volumena jer ćete je prebaciti na novu stranu.

Koristite sprej za izrastak

Danas mnogo kozmetičkih kompanija nudi sprejeve za privremeno prekrivanje izrastka u koje su kunu mnoge dame. Ovo će vam dobro koristiti ako morate obaviti neki važan sastanak putem web kamere ili ako ste među osobama koje i u trenutnim uvjetima moraju odlaziti van kuće na posao.

Manje perite kosu

Možda ste u sebi automatski izgovorile “nema šanse”, međutim sada je idealno vrijeme da povećate razmak između pranja kose te da se sprijateljite sa šamponom za suho pranje. Schaudt je naglasila da učestalo pranje kose ispire boju te ona gubi sjaj, čak i ako koristite šampone za obojenu kosu, stoga pokušajte malo odmoriti od mahnitog, svakodnevnog pranja kose.

Isprobajte privremenu boju za kosu

Ako vam je baš jako bitno imati svježu boju, isprobajte privremenu boju za kosu koja se nakon nekoliko pranja u potpunosti ispere.