Keanu Charles Reeves: Slava ga nije promijenila, njegova životna priča može svima biti motivacija

Keanu Charles Reeves je kanadski filmski glumac, producent, redatelj, muzičar i poduzetnik.

Njegove najpoznatije uloge su u filmovima “Bill & Ted’s Excellent Adventure”, “Brzina”, “Pakleni val” i trilogiji “The Matrix”.

Međutim, od njegove karijere, koja je zaista sjajna, zapanjuje više njegov život.

Većina osoba me zna, ali ne znaju moju priču. Kada sam imao tri godine moj otac, inače diler, je napustio moju porodicu. Išao sam u četiri različite srednje škole i borio s disleksijom, čineći svoje obrazovanje većim izazovom nego što je za većinu. Na kraju sam napustio gimnaziju bez diplome“, jedne prilike je započeo svoju priču Reeves.

Kada sam imao 23 godine, moj najbolji prijatelj River Phoenix se predozirao. Godine 1998., upoznao sam Jennifer Syme. Zaljubili smo se i godinu dana kasnije, Jennifer je zatrudnila“.

Nažalost, nakon osam mjeseci, naše dijete nije rođeno živo. 18 mjeseci kasnije, Jennifer je izgubila život u saobraćajnoj nesreći“.

Za vrijeme snimanja Matriksa moja mlađa sestra je imala leukemiju. Sestra se srećom oporavila, što je jedna od rijetkih svjetlih tačaka u mom životu“, ispričao je.

Poslije toga Keanu Reeves je donirao 70 posto svoje zarade iz filma Matriks bolnicama koje liječe leukemiju.

Njega ne viđate u trač rubrikama, nema vilu na Beverly Hillsu, nema tjelohranitelje i ne oblači dizajnersku odjeću.

Vozi se podzemnom željeznicom. Kolege ga obožavaju, odrekao se ogromne sume u korist tima za specijalne efekte koji je radio na “Matriksu” što je objasnio riječima da njima pripada najveća zasluga za uspjeh filma.

Nikada ne priča o tome, ali oni koji ga poznaju kažu da je milione dolara darovao u humanitarne svrhe.