KUP BiH: Zanimljivi susreti iza nas, poznati svi učesnici polufinala

Danas su na rasporedu bile utakmice četvrtine finala Kupa BiH u kojima su GOŠK, Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg bili uspješni te se plasirali u polufinale najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Rudar Kakanj – GOŠK 0:3

Današnji program od 15:00 otvorili su igrači Rudara iz Kaknja i Goška. Vrlo zanimljiv meč drugoligaša u kojima je bilo dosta uzbudljivo.

Već od pete minute gosti su imali prednost a strijelac je bio Jusufbašić. Domaći su mogli u 28. minuti do poravnanja ali Kobilica je promašio sa bijele tačke.

Nakon toga sve je krenulo nizbrdo za Rudar, u 40. minuti crveni karton dobija Goralija a u drugom poluvremenu su gosti iz Gabele to znali iskoristiti. U 73. minuti Mašić zabija za 0:2 da bi Simeunović stavio tačku na i u ovom meču u 78. minuti.

Gošk je izborio prolazak dalje te će biti omiljena meta u polufinalu za tri preostala tima iz Premijer lige.

Zrinjski – Tuzla City 2:1

Od 16:30 u Mostaru su se sastali dva tima koja su u vrhu Premijer Lige.

Tuzla je u ovaj meč ušla poprilično dobro ali danas su užasno branili prekide što im je i presudilo.

U 16. minuti Jakovljević je doveo domaće u vodstvo te natjerao goste da već u ranoj fazi krenu nešto konkretnije prema naprijed. Gosti su zaprijetili u 30. minuti preko Nukića ali Soldo je odbranio taj udarac.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja.

U drugom dijelu slična slika, da bi u 62. minuti gosti dobili slobodan udarac na nekih 20 metara od gola, loptu je namjestio Ubiparip i donio poravnanje svom timu.

U 73. minuti sporna situacija pred golom domaćih, golman Zrinjskog Soldo se poigravao da bi mu Crnkić oduzeo loptu i smjestio u gol ali sudija je dosudio prekršaj nad golmanom što je izazvalo burne rekacije gostujućih igrača i stručnog štaba .

U 81. minuti novi prekid i novi gol u mreži gostiju, Ibanez je ubacio a Ćorluka donosi prednost domaćima i na kraju ispostaviti će se i konačan rezultat ovog meča.

Široki Brijeg – Olimpic 1:1 ( 5:4 penali )

Na Pecari od 18:00 sati se igrao susret između domaćina Širokog Brijega i gostiju iz Sarajeva Olimpica.

Široki je bio aposlutni favorit pred ovu utakmicu ali Olimpic se nije predao te poprilično namučio domaćina u ovom susretu.

Prvi dio nije donio previše uzbuđenja, igra bez previše rizika da bi u 43. minuti Pervan odlično centrirao a Čorić visoko skočio i zatresao mrežu gostiju što je bio i konačni rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu Olimpic mnogo bolje stoji na terenu a u 54. minuti im je dodijeljen penal koji je realizovao iskusni Zajko Zeba.

Domaći su krenuli veoma ofanzivno u nastavku ali nisu stigli do drugog gola pa se pristupili izvođenju udaraca sa bijele tačke.

Izvođači su bili precizni do rezultata 4:4 u penalima da bi golman Širokog odbranio penal Bešireviću a u nastavku Čorić zabija za 5:4 i prolazak svog tima u polufinale Kupa.

Borac – Željezničar 0:2

Najzanimljiviji duel ove runde Kupa igrao se u Banjoj Luci na Gradskom stadionu između starih rivala Borca i Želje.

Očekivano tvrd meč i taktička borba na terenu, u prvom dijelu domaći nešto konrektniji ali bez pravih prilika, gosti su uspjeli zaprijetiti iz prekida u par navrata ali bez uspjeha.

Drugi dio bio je mnogo zanimljiviji sa dosta žara na terenu ali i dalje vrlo oprezno sa obje strane.

Borac je pokušavao preko Ziljkića i Zakarića ali bez uzbuđenja. Željo je nastavio sa strpljivom igrom sve do 66. minute kada Pavić probija po lijevoj strani i ubacuje u peterac a stoper domaćih šalje loptu u svoj gol za prednost gostiju.

Nakon toga Borac uvodi Kajkuta i najavljuje potpunu ofanzivu ali već u 70. minuti vidjeli smo novu majstoriju Semira Štilića koji sjajno zabija za 0:2 i sigurnu prednost gostiju iz Sarajeva.

Do kraja je Borac mogao smanjiti rezultat preko Ziljkića koji pogađa stativu i preko Kajkuta koji se nije uspio snaći u petercu, na drugoj strani Dacić nije iskoristio šansu da poveća prednost Želje u sudijskoj nadoknadni pa je konačni rezultat glasio 0:2

Željo tako ostaje u trci na oba fronta i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u toj ulozi.