Pilot Lufthanse svojom putanjom na nebu nacrtao muški spolni organ

Pretpostavljajući da letenje nije toliko teško kao što izgleda, pilot aviona Lufthansa jučer je izazvao veliku pažnju na internetu nakon što je na putu leta nacrtao oblik spolnog organa.

Pilot je letio letom LH350 iz Frankfurta u središnjoj Njemačkoj sjeverno prema Bremenu, ali je bio prisiljen kružiti aerodromom po dolasku i, dok je čekao da sleti na aerodrom u Bremenu, odlučio je šarati nebom.

FlightRadar24, web stranica koja prati komercijalne letove i njihova putovanja, snimila je putanju ovog pilota i objavila ga na svom Twitter nalogu, navodeći u opisu: “Sleteo je u drugom pokušaju“, nakon čega je uslijedio smiješak.

Od tada je retvitovan oko 2.000 puta, a fotografiju je lajkalo više od 6.000 osoba, pa se nadamo da pilot neće imati problema sa šefovima.

Naravno, ljudi na Twitteru brzo su počeli komentarisati.

Znači, prvi put su uspjeli?” napisao je jedan korisnik pored emojija koji plače od smijeha. Drugi je napisao “Dođite ponovo?”

Da bi bili pošteni prema pilotu, mogla bi biti samo slučajnost da su letjeli ovim putem, iako bi to na neki način ometalo dobru priču. Međutim, mnogi su se na Twitteru pitali je li to čista šansa ili dizajn.

Ovo nije prvi put da piloti rade ovako nešto. Prošle godine je jedan australijski pilot testirao novi motor jednog propelera kada je napisao “Dosadno mi je” na nebu kao što je i nacrtao nekoliko spolnih organa.

U ovom slučaju mladi pilot je tek dobio riječi šefa “momci će uvijek biti momci”.

Međutim, 2017. godine jedan mladi pilot američke mornarice nije imao tako sreće nakon što je uhvaćen da namjerno crta istu stvar po nebu kondenzacijskim tragovima, a koji su nakon toga satima ostali vidljivi iznad države Washington.

Pokrenuta je potpuna istraga, a posada je kažnjena zbog radnje uz objašnjenje da su takvi postupci “neetički osnovnim mornarskim vrijednostima“.

Nadajmo se, dakle, da karijera ovog njemačkog pilota neće “visiti u zraku”.